• Miseta Ildi

Gyerekkel a nappaliban

Frissítve: 2019. dec. 22.

Akinek gyereke van, vagy járt kisgyerekes lakásban tudja, hogy a gyerekszoba mire való: hogy lakója este 10-től hajnali 6-ig (jó esetben) ott aludjon. A nap nagy részét pedig együtt tölti a család a központi helyen lévő nappaliban. Ezért óhatatlanul beszivárognak a játékok és.... ott is maradnak.

Az én házam, az én váram?

A gyermekek érkezése egy áldás. Azonban teljesen átalakítják otthonunkról alkotott elképzeléseinket. Pillanatok alatt átveszik az uralmat a bébi-holmik - járóka, játékok, játszószőnyeg - később a komolyabb játékok: lego, könyvek, autók, babaházak képében. Nekünk mindig fontos szokott lenni férjemmel, hogy esténként kicsit magunkkal tudjunk foglalkozni - beszélgetni a nappaliban, filmet nézni stb - és ehhez jó ha a környezet is "felnőttes". Ezt a részét sosem szégyelljük - és nem azt jelenti, hogy nem a gyerekeink lennének mindennél fontosabbak - de se a családi programválasztásoknál se a lakberendezés terén nem ők az elsők - hanem mi- a férjemmel. Ha mi jól érezzük őszintén magunkat valahol akkor fogja a gyerek is azt a hangulatot megszeretni. Természetesen nem a koruknak nem megfelelő dolgokra gondolok - programoknál kirándulás, túrázás, városnézés simán belefér velük, míg otthonunkban is ésszerűen biztonságos környezet van. De a cserepes növényeket sose iktattam ki - inkább végigharcoltam a "ne piszkáld" fázist, vagy a bézs kanapénkat se tüntettem el (általában az ülőfelületére ráterítünk egy dekoratív takarót). Egy szó mint száz - a gyerek fontos - de a nappaliban ne uralkodjon szerintem.

Mégis... óhatatlanul lesznek játékok - főleg amíg a gyerek kicsi. Ezekhez azonban elég pár bútordarab, hogy pillanatok alatt eltüntethessük.

Nálunk például van egy kis szekrény, melyet kinyitva 2 elemében társasjátékok, színezők, gyurmák és hasonló dolgok lapulnak. A lépcsőnk alatti holttérben pedig nagyméretű dobozok lapulnak, ahol gyakran használt játékok is lapulnak. A többi dolog azonban a gyerekszobában kap helyet. És a nappaliban max 10 perc alatt játékmentes tud lenni a környezet.

Mi lehet a megoldás?

Több lehetőség is van a nappaliban a játékok gyors elrejtésére

  • kinyitható puffokban

  • dohányzóasztal tárolórészében

  • tárolódobozokban, ládákban

  • kijelölt szekrényben - rendszerezve


A lényeg, hogy ne Jégvarázsos vagy Verdás tárolódobozok virítsanak a nappali közepén, mert tuti megöli a teret... :D


#livingroomdesign #nappali #lakberendezés #gyerekkelanappali #livingroomwithkids


23 megtekintés0 hozzászólás