• Miseta Ildi

A sárga a kedvenc színem...

Mindenkinek van egy színe, amit szeret. Kérdés hogy hol.... Mert én például a sárgát az otthonomban nem szeretem. De ez a kedvenc színem #kedvencszín #sárga #yellow #interiordesigncolourA boldogság színe...

A sárga színhez a napsütést,melegséget, boldogságot asszociáljuk gyakran. Egyik kedvenc színemről van szó, mégis ritkán viselem (főleg nyáron inkább), az autóm színeként se tudnám elképzelni, de még az otthonomban se igen engedem be.

Pedig nagyon szeretem a lakberendezésben...
És nagyon utálom is ahogy sokszor használják. Ugyanis nagyon könnyű túlzásba vinni a pasztell sárga falakkal (ugye mindenkinek van rokona akinek olyan színű a lakása? :) és a nem megfelelő helyen használva.


Az okosan és jó helyen használt sárga derűt, fényt, vidámságot hoz a térbe - akár merészek vagyunk és a falat pingáljuk színesre, akár akcentusként 1-1 kiegészítővel csempésszük be.

És mennyi árnyalata van....

Mihez passzol?

Tökéletes társszíne a szürke minden árnyalatának, illetve a fekete-fehér enteriőröknek azoknak akik óvatosan bánnak a színekkel.
Vagányabb színtársítást a pink, rózsaszín árnyalataival lehet elérni, mely nagyon erőnyesen kiemeli a sárga színt. Narancssárga és orchidea szín mellé mélyebb, sötétebb árnyalatot válasszunk.
Hol mutat jól a sárga?

Az aranyos sárgák régóta a gazdagságot szimbolizálják, de otthonainkban már abszolút mindenki számára elérhető színként engedjük be. Fő érvényesülési tere az átmeneti terek, előterek hívogatóvá tételében vagy világosításában lehet (kifejezetten jó ötlet az ajtó sárgára festése ha engedi az enteriőr!)

Másik ismert és szeretett tere a sárgának a konyha, étkezés helyszíne, ahol kifejezetten előnyös hatásai vannak: étvágygerjesztő, élénkítő hatása miatt lehet konyhabútor színe, erőteljesebb falszín ezekben a helyiségekben.

Közismerten serkenti a munkát - tehát bátran használjuk munkahelyünkön, irodában, monoton munkavégzés helyszínén kellemes, élénk árnyalatait.
Kerüljük ugyanakkor ott ahol nyugalmat, pihenést szeretnénk: hálószobánkba nem a legjobb választás, illetve masszázshelyiségben, wellnessben, vagy például fogorvosnál kerülendő szín :)


És néhány szuper ötlet a sárga alkalmazására otthonunkban...
képek forrása: Pinterest


20 megtekintés0 hozzászólás